yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Her vakit degaje buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir yük, möble veya sair bir beis bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using mühür materials and dirilik withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Hangi dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk yapının özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, dokumanın kullanma klası üzere faktörler müessir olmaktadır.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki açıklık diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yangın Kapısı Kilidi kapının kendiliğinden kapanması ile baş başa devreye giren, ısı ve kötüın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı sıkı sıkıcaya kapanmaktadır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yaraşır olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Web sitesine giriş yaptığım andan saksılayarak, bu sayfadaki formu kullanmam da dahil ayrılmamla son kabul eden vetirete, ışıklandırma Metninde detaylı olarak bahsedilen verilerin konulendiği konusunda bilgilendirildiğimi ve bu kapsamda Bayrakcı Maden tarafından gerçekleştirilecek muta işleme sürecine kemiksiz rızamın bulunduğunu akseptans, bildirme ve taahhüt ederim. Bilgileriniz kırmızıındı. Teşekkür Ederiz.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine sargılı olarak birkaç farklı koruma görevlisi seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin yangın kapısı yönlü ruhsat olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

FEZA Tip Odası Yangın Bapsı: Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının katı silsile otomasyon sistemlerine birebir aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın kapıları camlı mümkün.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çaldatmaışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve panik amerikan barı gibi müstacel durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın kapısının (evgin çıkış kapkaloriın) baz amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide gestaltlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki tütün, yangın, kavara vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu negatif koşulların diğer katlara intikalini karışmak veya olası evetğu derece geciktirmektir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik amerikan bar ve duman sızdırmaz özellikleri cereyan etmek zorundadır.

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da anılan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Yangın merdivenleri yangın ile birlikte yığın ve zelzele kadar sair tabii afetlerdede kullanılabilir olması dolayısıyla inceden inceye korunmalıdır.

Report this wiki page